Mikado 1ste graad

Taalverwerving

De themaboekjes zijn ontworpen voor leerlingen die maar net leren lezen en schrijven. De instructies zijn kort en duidelijk en bevatten in het 1ste leerjaar geen hoofdletters. In het 2de leerjaar groeien de lees- en schrijfmogelijkheden mee met je leerlingen. Met de Mikado-thema’s werk je systematisch en intensief aan woordenschatuitbreiding. De activerende werk­vormen bieden veel kansen tot interactie

Motiverende thema’s 

De thema’s vertrekken vanuit de leefwereld van je leerlingen. Ervaringen en gevoelens vormen het vertrekpunt voor een ontdekking van de eigen wereld.  De themaboekjes zijn ge­ïllustreerd met mooi beeldmateriaal en de bladspiegel brengt rust. Als leerkracht ga je met een thema 1 of 2 lesweken aan de slag. 

Sociale vaardigheden

Met de thema’s van Mikado werk je gericht aan de sociale vaardigheden van je leerlingen. De verhalen, onderwerpen, werk- en spelvormen verrijken de spontane gesprekken tussen leerlingen en bieden handvatten om te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van elk kind.

Extra inspiratie

Kleed het thema leuk in en laat het leven in de klas: kies voor themaliedjes, muzische prikkels, verhalen, spellen en boekentips. Bovendien biedt de methode ruimte om je eigen focus en accenten te leggen. Kies dus wat bij jou en jouw leerlingen past!